2012. febr. 24.

Ajándék mellé

Ebben az olvadós, sáros időszakban kifejezetten jó érzés volt elkészíteni az alábbi képeslapot. Megszerettem ezt a színösszeállítást és tortán is el tudom képzelni :), bár nekem ilyen zöldet ételfestékből még nem sikerült kikeverni.



Kihívás, ahol szerepel:
Sir Stampalot - In the garden

2012. febr. 22.

Terv -- baba érkezésére

Még csak terv, vagyis prototípus. 
Legyen rózsaszín és egyszerű,  ez volt a kérés.  Igyekeztem. :)

2012. febr. 20.

Ismét torta- ahogy ígértem

Évek óta nem sütöttem szülinapi tortát :S
Ennek oka, hogy a közelben rátaláltunk egy olyan cukrászdára, ahol fantasztikus formatortákat készítenek és rendkívüli a tojáshabbal borított tortájuk is :) -szóval jelentősen ellustultam e téren. Nyár óta viszont mágnesként vonz a fondant, emellett úgy gondoltam, az eddigi finom torták után az én gyerkőcöm is megérdemel egy hazait. 
Az nem volt kérdéses, hogy a díszítés fondant lesz, csak attól tartottam, hogy nem sikerül nyújtható, jól formázható masszát létrehoznom. Szerencsére találtam egy számomra könnyen elkészíthető receptet Kiskukta oldalán.  A díszítés ételfestékkel színezett fondant, a kockát négyzetenként raktam ki és olvasztott csokival csíkoztam. Ez az első ilyen jellegű tortám, van még mit gyakorolni, de itthon sikere volt és ez a legfontosabb. =o)

Citromos-mascarponekrémes torta, fondant borítással:



Jövőre vaníliakrémes lesz, ezt már most megígértem. :o)

2012. febr. 19.

Torták

És akkor most egy kis finomság. Illetve kettő --nem ékeskedem más tollával, ezeket a fiam készítette és büszke vagyok rá.


Ez az én legutolsó szülinapi meglepim volt. Kedvencem a szilvásgombóc torta, így gyermekem alaposan utánajárt és időt, energiát nem sajnálva elkészítette. Nagyon finom volt. Annak idején valahogy nem posztoltam, de most előkerültek ezek a képek és gondoltam, kicsit dicsekszem vele. 





Ezt szintén fiacskám készítette, gesztenyés torta a szüleim házassági évfordulójára.


Holnap hozok még egy tortát, azt már én sütöttem. :)

2012. febr. 18.

Tavasz elé

Gyönyörűen sütött ma a nap és elképesztően olvadt a hó. A tél-tavasz kettősség ihlette ezt a képeslapomat -- családom szerint esküvői hangulata van.

Liebster - Blog Díj =o)

Hihetetlen  dolog történt velem! Díjat kaptam! :o)




Eddig  úgy gondoltam, hogy ilyen csak igen népszerű bloggerekkel esik meg, de Sue által én is részese lettem ennek a folyamatnak.


Köszönöm Neked Sue, hogy megtiszteltél vele!


hagyomány az, hogy aki elfogadja a díjat vállalja, hogy eleget tesz a következőknek:

  • Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat és megköszönöd, hogy Rád gondolt
  • Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képét 
  • Add tovább a díjat 5 bloggernek, hogy megismerjük őket (Tehetséges, kezdő blogolókat  válassz, akiknek kevesebb, mint 200 követője van)
  • Az  5 kiválasztottat linkeld be a bejegyzésedbe és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről 
Akiknek én sok-sok szeretettel tovább szeretném adni:  

Andinak, aki a Kreatívkodásaim
Editnek, aki a Trillucy blogja
Dórinak, aki a Torták és más finomságok
és Gabinak, aki az  Ovisarok  
 blogot szerkesztik.

Remek alkotásokat láthattok a blogjaikon, nem fogjátok megbánni, ha ellátogattok hozzájuk! 
Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok!



2012. febr. 7.

Egy kis nyugtató zöld

Ma rossz napom volt. Sőt kifejezetten pocsék :(  Ezt itthon is észrevették, mert enni sem volt kedvem, inkább leültem és elkészítettem ezt a  rázóképes lapot (ami attól "rázó", hogy a kép előtti kis ablakban rázásra mozognak a gyöngyök). Azt mondják, a zöld szín nyugtat. Nem tudom, hogy valóban ez hatott rám, vagy az alkotásba való belemélyedés miatt, de jelenleg már jobb a kedvem. A rózsáimat feldobtam egy kis gyöngyös középpel - szeretem ezt a selymes rózsaszínt.




Kihívás:
Fun with shapes and more - Birthday Challenge 102

2012. febr. 5.

Shaker card - azaz rázókártya

Ma sikerült végre "alkotnom" és ez jó érzés, ráadásul az eredménnyel is elégedett vagyok. :) Szeretem ezeket a rázókártyákat, mozgásba hozza az egész lapot.





Kihívás, amire elküldtem:
Magnolia Down Under-Love is in the Air
Addicted To Stamps-Valentines/Love
Special Monthly Challenge - Anithing Goes
Simply Magnolia - Hearts & Love





Zsófiság

Tegnap délután óta folyamatosan figyeltük a hójelentést. Szerintünk már tegnap estére ide kellett volna érniük a felhőknek, úgyhogy csalódottan láttuk a reggeli szürkeséget. Aztán végre nálunk is elkezdett szállingózni a hó és azóta szinte folyamatosan havazik. Mi örülünk neki, bár karácsonykor is ilyen lett volna az idő!
A madáretető pillanatok alatt kiürült, ennyi cinkét és rigót eddig még nem láttam nálunk. Háromszor töltöttük újra az etetőt a nap folyamán.

Napok óta készülök lapozni, de eddig sehogy nem jött össze. Ma nekiálltam, végül mégsem haladtam vele, de ennek nem a hó az oka. Készített viszont Zsófi. Tulajdonképp önállóan készítette, hiszen maga választotta a színeket és a formákat, kivágta és a saját szájíze szerint rendezte el a díszítést. Persze némi praktikus segítséget elfogadott, így a hátteret felragaszthattam, hogy ne csússzon el és a kivágott díszekre én kenhettem a ragasztót, hogy csak oda kerüljön (de oda mindenképp), ahova szükséges. De ennyit ugye lehet segíteni egy alig 7 évesnek?




Azt nem árulom el, kiknek készült, de úgy gondolom nem ért véget az alkotás - még csak most kezdődik a születésnapok sora nálunk :)

2012. febr. 1.

"Kandiscukor" mobildísz

Már készítettem medált ezzel a mintával és most újból nekiálltam. Átlátszó kásagyöngyből és főleg ekkora méretet fűzni igazán macerás feladat, ám a végeredményt látva nem bánom, hogy belekezdtem. Persze látom a hibáit, de nekem így is tetszik :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...