2012. ápr. 29.

Szülinapos

Bár már letelt a kitűzött két örömködős hét, nem lazsáltam, csak képtelen voltam gép elé ülni. Kérésre készítettem ezeket a bordó lapokat. 2012. ápr. 22.

Meglepi lesz

Nagy-nagy születésnapi meglepire készül az egyik ismerősöm családja és az ajándék mellé ezt a lapot kérték.

2012. ápr. 15.

Föld-színekkel

Egy ideig életem meghatározó színei voltak és mint látható, ismét vonzónak találom őket. Most főleg a csokis-karamelles a kedvencem, de úgy érzem, a többi föld-szín is hamarosan sorra kerül.
Kihívás, amin szerepel: 

Crafty Boots Challenges - No Girls Allowed


2012. ápr. 12.

Szösszenet-szünet :0)

Határidős adminisztrációs feladataimat kicsit félretettem, és "megalkottam" ezt a harmadik szösszenetet.  Egyszerű apróság, de nagyon jólesett szöszölni vele. Újratöltődtem, most pedig folytatom a munkát.

2012. ápr. 10.

Reggelink

Az ünnep előtt nézelődve, több blogon is láttam húsvéti töltött kalácsot. Gusztusos, praktikus és mivel a cipóban sült csülök az egyik kedvencünk, gondoltam alkalomadtán ez is megér egy próbálkozást. Mondjuk jövőre. 
Nem bírtam addig várni. Eléggé foglalkoztatott a dolog, így hirtelen nekibuzdulva nekiláttam. Nem követtem senki receptjét, inkább készítettem egy adag pékkifli tésztát és megtöltöttem azzal, ami húsvétkor egyébként is az asztalra kerül.


 Mire a család kelt, asztalon volt az ízletes reggeli.
Így készült:Tészta:
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő 
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 3 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1dl langyos tej


A tésztát este bedagasztottam, kelesztés után  hat egyforma cipót formáztam és lisztezett tálcán, lefóliázva hűtőbe tettem éjszakára. Előkészítettem a belevalókat is, reggel csak tölteni és sütni kellett.

Reggel:A cipókat még hidegen  kb. 3 mm vékony körökké nyújtottam, és megkentem majonézes tormával.

A töltelék: füstölt-főtt sonkakockák, kemény tojás csíkok, némi csípős zöld paprika és apróra vágott vöröshagyma (szerintem újhagymával még ízletesebb lehet).A tészta szélét négy oldalról összefogtam és a széleket egymáshoz nyomkodtam, olyan lett, mint egy zárt boríték.Minden batyut "hasra"  fektettem, hogy véletlenül se nyíljanak ki sütés közben és kb. 20 percig pihentek így a sütőpapíros tepsiben, majd megkentem a tetejüket egy felvert tojással és 200 fokos sütőbe tettem őket.25 perc sütés után belülről.
2012. ápr. 9.

Csokitartó tasak

Ahogy ígértem, itt a második szösszenet. Keresztfiam kapta szülinapi kiegészítőként.


Szülinapi...

... kosárlabda torta. Fiacskám alkotása, az én érdemem csupán a fondant elkészítése volt (egyre jobban élvezem :O) ) Keresztfiam kiskamaszként kosárlabdázott és nagyon megörült ennek a gesztenyés formatortának. Mint utóbb kiderült, épp ilyenre vágyott.


2012. ápr. 6.

Szösszenet

Úgy tervezem, hogy a következő két hétben 2-3 naponta készítek valami apróságot. Azért csak apróságot, mert bár nem sok szabad időm van, kell az a kis kikapcsolódás, örömködés, amit az elmúlt időszakban kihagytam az életemből.
Elsőként ez a húsvéti ajándék kísérő - köszönő lap készült el. Alig látható, de a virágok közepe apró pöttyös.

Ezzel kívánok mindenkinek
Kellemes Húsvéti Ünnepet!


2012. ápr. 4.

Karamell színben

Nem szerettem volna ismét mentor lenni, de az élet úgy hozta, hogy nem mondhattam "nem"-et.  Végülis nem bántam meg, mert egy lelkiismeretes, rátermett hallgatót kaptam. Letelt a gyakorlati idő, túl van a gyakorlati vizsgáján. Búcsúképp készítettem neki ezt a karamell színű csoki tartót.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...