2012. júl. 27.

Nasi lazításhoz :o)

Egyszerű, de szívből és szeretettel készült csoki-tartók, sikeres szakvizsgák után. 
A szakirányok kitalálhatók a díszítésről :o)


2012. júl. 26.

Egy régi, egy új...

A katicás "piszkatartó"  nem túl régi szerzemény. Mondtam már, hogy szeretem a katicákat? A sótartót pedig férjem édesanyjától kaptam (nem a család!, csak én :)) és ez nagyon kedves gesztus), merthogy kedvelem az ilyen antik (vagy afféle) holmikat. Szerintem helyesek így együtt, mondjon bárki bármit.


2012. júl. 25.

Káposztás csiga leveles tésztából

A hűvös idő épp megfelelő egy kis sütögetésre :o)) és aki kedveli a leveles tésztát és a káposztás dolgokat, nem fog csalódni. Elkészítése nagyon egyszerű (mint a kakaós csiga), bár a töltelék és a tészta elkészítése miatt időigényes. 



 FONTOS!
  • Idei friss káposztát nem érdemes felhasználni, mert a levelei nagyon lazák és nagy a víztartalma
  • Aki nagyon finom hajtogatott leveles tésztára vágyik, Tünde receptjét próbálja ki.



Így készül:  
  1. A fejes káposztát lereszeljük (torzsa nélkül), lesózzuk és 15-20 perc pihentetés után alaposan kinyomkodjuk a levét
  2. Egy nagyobb teflonserpenyőben zsiradékon egyenletesen megpirítjuk, ízlés szerint borsozzuk
  3. A leveles tésztát hűtőből kivéve kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk és ráterítjük a kihűlt  káposztás tölteléket
  4. Nem túl szorosra feltekerjük a tésztát és 2 cm-es szeletekre vágjuk
  5. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk, előmelegített sütőben 220 fokon 15-20 perc alatt sütjük






2012. júl. 22.

Csudi-édes cserebere :o)) !

Néhány hete Nudlee Dóri felvetette az ötletet: mi lenne, ha csereberélnénk kicsit, mert szeretne egy üdvözlőlapot tőlem, cserébe felajánl egy saját készítésű mini babyt. 
Örültem a lehetőségnek, hiszen én meg az ő fantasztikus tortadíszítéseit nézem csodálattal és egyébként is nagyon szeretek ajándékozni - meg persze kézműves dolgokat birtokolni  is. (Nagyon halkan megsúgom, hogy "csak úgy" is szívesen küldtem volna neki :o))  
Dórinak csak hobbija a tortakészítés, de rendkívüli érzékkel alkotja meg a legkülönbözőbb formatortákat és az "egyszerű" tortái is lenyűgözők. Érdemes bekukkantani a blogjára.
Szóval megbeszéltük, elindult a csere akció. Némi csúszással, de végre útnak indíthattam a Dórinak készített lapot, ő pedig postára adta a nekem szánt kis csodát, ami épségben meg is érkezett.
Időközben el kellett utaznom és csak három nap késéssel bonthattam ki a kis csomagot, pedig rettentően kíváncsi voltam rá. Ez a tündéri marcipán baba lapult a puha csomagolásban.



Azt hiszem, nem kell nagyon taglalni, mennyire megörültem, mikor kézbe vettem. Annyira apró és annyira édes, hogy családom minden tagja alaposan szemügyre kívánta venni. Dóri a legapróbb részletekre is ügyelt - a fodros szoknyácska alatt pellus rejtőzik, az arcocskán rózsapír és a fejpántot díszítő apró virágok is épp olyan sorrendben következnek, mint a popsin a fodrok. 



Szóval imádni való ajándékot kaptam tőled Dóri és itt is szeretném megköszönni ezt a különleges lehetőséget!  Remélem lesz még alkalmunk ilyen akcióra! ;o)

A cserebere üdvözlőlap pedig ilyen lett:




Mellé egy egyszerű meglepi-könyvjelző:





2012. júl. 11.

Cserebere

Ezeket a kis szösszeneteket egy ismerősnek készítettem, miután néhány csomag apró ékkő tulajdonjogát önzetlenül rám ruházta. :o))













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...