2013. aug. 29.

Még egy torta

Nem gasztro-vonalon folytatom a blogot, de ezt a tortát szeretném megmutatni :o)
Ránézésre egyszerű, de a fűvel és a labdával elszöszöltem egy keveset.



2013. aug. 7.

Mindenkinek jár egy :) ...avagy kilenc torta története

Néhány hónap alatt családunk négy tagja is kerek számot ír az életkorához, de nagy szomorúságomra nem volt időm akkor tortát sütni nekik. Persze a köszöntések nem maradtak el, ám ez a tény nem hagyta a lelkemet. Ilyen eseményre csak tízévente kerül sor, jelentős forduló........... szerintem.

Úgy emlékszem áprilisban fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy ezen a családi "bulin" többen kapjanak tortát, mint ahányan várják. Nem volt egyszerű úgy készülni, hogy ne lepleződjön le a turpisság, és a nagy hőség sem kedvezett, de megérte. Ez volt életem legjobban sikerült meglepetése.

Hivatalosan most három ünnepeltünk volt, az ő tortájuk kérés szerint készült: 

Citromos Hello Kitty - jó sokat küszködtem a 38 fokban, míg a cicus minden porcikája a helyén maradt. A massza nagyon gyorsan lágyult, deformálódott ezért többször is hűtőbe kellett tennem a formázás során.




Ezeket a dagonyázó malacokat a csupacsoki tortával elsőszülöttem kérte. Azonnal beleszeretett, mikor a neten meglátta. Sokan elkészítették már, és persze ettől sokkal szebben is, de a család tetszését maradéktalanul elnyerte.


Összetartozós oroszkrémtorta párban - jó sok lepkét "firkáltam" de a csodás csokidíszekből végül ennyivel kellett beérnem, a többiek a meleg miatt megadták magukat :(.


A néhány X-es " társaság" pót tortái:
Netről vett ötlet a virágcsokor és a csésze - mindkettő kávékrémmel töltve







Leendő karosszéria lakatosnak - mini feketeerdő torta



Nagy ho-ho-horgásznak - a harcsa eléggé mókás lett, de elérte a célját: visszaidézte a 130 cm-es hal kifogását :o)




+1 mini torta a Smarties rajongónak - csak úgy



Kisebbik gyerkőcöm volt az egyetlen segítőm és cinkosom - ő volt az egyedüli, akinek pontosan a szülinapjára tudtam tortát sütni :). A tojás- és tejszínhab elkészítésében utánozhatatlanul profi, de segített a kisebb torták töltésében és a tejszínesek külső átkenésében, habos díszítésében is. Nélküle nem sikerülhetett volna ez a meglepetés.
Ha nem kellett volna titkolózva készíteni, minden bizonnyal sokkal precízebb torták készültek volna, de két nap alatt talán nem is rossz eredmény egy "kocatortástól" :o)) 

A család meglepődött, a hangulat fergeteges volt, és ez a legfontosabb.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...