2013. nov. 30.

Csokoládé színű csoki tartó dobozok

Jó ez a késő őszi időszak, mert sok ismerősöm és családtagom most ünnepli névnapját, vagy születésnapját (néhányan mindkettőt), ezért a karácsonyi készülődés mellett (helyett) továbbra is készítek dobozokat. Elhatalmasodott rajtam a csokoládé-hangulat de az ajándékba szánt bonbonok előtt ezt a két névnapi dobozt készítettem el -a szín persze csakis csoki lehetett.

Egy doboz a Milka csokinak
Egy doboz a Mozart-golyónak és négy apró, de igaz idézetnek


Kihívás: Stamping Sensations: Free and Easy

2013. nov. 26.

Megunhatatlan és népszerű

Ezt zöld dobozt ígértem nemrég, és végre sikerült képet is készíteni. Igyekszem nem keseregni a vacak fényviszonyokon, bár az oldala ismét árnyékban maradt. 
Amikor megkért az ismerősöm, hogy készítsek egy Melbon csokis "könyvecskét", rám bízta a szín választását is. Viszont ahogy meglátta, egy pillanatra elbizonytalanodott, hogy jól tette-e, mert (akkor és ott kiderült,) ő irtózik a zöld minden árnyalatától. Jó lett volna ezt előre tudni, de utóbb úgy értesültem, hogy aki megkapta, nincs ilyen szélsőséges viszonyban ezzel a színnel és örült az ajándéknak.


2013. nov. 23.

Csokitartó rózsaszín-lilában

Az utóbbi időben főleg csokitartódobozokat készítek -csupa szülinapos, névnapos dolgokat. Készül egy zöld is, remélem lesz elég fény, amikor a fotózáshoz érek. 
Ha volna három kívánságom, abból egyet önző módon azonnal magamra pazarolnék. Egy fotódobozt szeretnék mielőbb, talán akkor rendes fényképeket tudnék készíteni akár este is. Addig viszont marad ez a minőség -kicsi foltos, kicsit árnyékos...

2013. nov. 15.

Mylo és a téli időjárás :o)

Jócskán lehűlt mára az idő és olyan szürke volt az ég, hogy azt vártam, lehullnak az idei első hópelyhek. Nem mondom, hogy nagyon örülnék neki, karácsonyi képeslapon viszont kifejezetten jól mutat egy kis havazás-szerintem.
2013. nov. 12.

Csillagokkal

Amikor reggelente a sötét, kihalt utcán magányosan baktatok, fantasztikus elképzelések cikáznak a fejemben. Aztán hazaérve ilyen kis egyszerűség kerül ki a kezeim közül. Elismerőn pillogok a képeslapos lányok szebbnél szebben megkomponált karácsonyi lapjaira és nagyon szeretnék valami hasonló, dúsan díszített alkotást létrehozni... de amíg ez megérik bennem, maradnak a tiszta égbolt csodálatos csillagai.  2013. nov. 9.

Gyöngy-fonal keretes képeslap és elkészítése

Megfordított színekkel  kicsit más, de így is szeretem :)Mint írtam, az előző képeslapoknál használt ezüst színű fonallal elég macerás volt dolgozni, ezért megpróbáltam egy picit vékonyabbat beszerezni. Írhatnám, hogy Murphy törvénye, de amerre jártam, épp nem lehetett kapni. Nem tagadom, kissé lelombozott a helyzet, de rájöttem, hogy egyszerű hímzőfonallal is jól működik a dolog és ami a legfontosabb, hogy minden gond nélkül átfűzhetők egymás mellett a szálak. 

Jó móka ez a fűzögetés és itthon már akadt is, aki próbálkozott vele. Talán érdekel másokat is, hát készítettem egy képsorozatot a folyamatról. Nem bonyolult az elkészítése, bár egy-két dologra nem árt odafigyelni.Hozzávalók:


Egyszerűbb dolgunk lesz a végén, ha már a gyöngyök felrakása előtt felragasztjuk a keretes lapra a kétoldalú ragasztót (én a hátsó kartont is előkészítettem, ha már kézben volt).


Ceruzával bejelöltem a gyöngyök helyét, ezután egyszerűen csak a pontok közé kell illeszteni őket.
Egy helyen át is lyukasztottam, hogy a fonalat a hátoldalon lehessen eldolgozni.


Egy tű segítségével illesztettem a helyére minden gyöngyöt, így a lyukak a megfelelő irányba néznek. 


Szerintem a rögzítéshez a legjobb pillanatragasztót használni, abból is a gél állagút, ami nem terül el, amint a papírra nyomjuk. Sajnos én csak folyékonyat kaptam, de kis odafigyeléssel ez is jól működött. Érdemes felragasztás után lesúlyozni és teljes száradásig pihenni hagyni az alapot, különben a gyöngyök leválhatnak a papírról.


A fűzés menete lépésenként (talán túl részletes, de így biztosan érthető):

1. A keret hátuljáról átfűzzük a fonalat:


2. Átszúrunk a gyöngyön és folyamatosan haladunk egy irányban. Ügyelni kell arra, hogy az átszúrás iránya mindig ugyanaz legyen! (én kívülről befelé szúrtam)
3. Amikor visszaérünk az első gyöngyhöz, ugyanúgy fűzzük át a fonalat, mint eddig, de azután visszafordulva a 8-as számú gyöngybe szúrunk.

4. Amikor visszaérünk az első gyöngyhöz, egyszerűen visszaszúrunk a papír fonákjára és elkötjük a fonalat.


Ezután már csak a lapok felragasztása és a dísz elhelyezése maradt.

2013. nov. 3.

Páros

Néhány hónapja egy egész zacskónyi ezüst színű műanyag gyöngyöt kaptam egy ismerősömtől. Mivel ékszereket nem készítek ilyen fajta alapanyagokból, egyértelmű volt, hogy képeslapok díszítéséhez fogom használni és azt is rögtön tudtam, hogy ezt a gyöngyös-fonalas keretet készítem el belőle. Aztán annyi minden történt, hogy el is felejtkeztem róla - egészen mostanáig :)
Az ezüst színű fonal igazán megdolgoztatott, mert a vastagsága miatt nehéz volt átfűzni egymás mellett, de megérte.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...