Ezt a bejegyzést az ünnepek előtt szerettem volna megírni, hátha valaki egyszerű receptet keres a vendégváráshoz, de mindig történt valami, és napról napra odázódott. Sebaj! Ez a nasi hétköznapra is remek választás, mi is így szerettünk bele egy baráti látogatás során 😊
Tehát most receptet hoztam az egyik kedvenc édes sütinkről, ami tényleg gyorsan elkészül, sütni sem kell, és soha nem elég belőle egy adag. Egyértelmű, hogy a húsvéti asztalról sem hiányozhatott. A neten több verziója is elérhető, de mi biztos, hogy ennél maradunk.
Kekszes krémes (30x22-es tepsiben)
Hozzávalók:
1,5 csomag vaníliás puding
1 csomag Petit Beurre keksz
2 tojás sárgája (+a felvert
fehérje)
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
5 gr zselatin
7,5 dl tej
12,5 dkg vaj, vagy margarin
Elkészítés:
A vajat és a tojás fehérjét félretesszük, ezt majd a főtt krémbe
tesszük, a végén.
Kb. 6 dl tejet felforrósítunk, a száraz hozzávalókat összekeverjük, felöntjük
a maradék (kb. 1,5 dl) tejjel, majd beletesszük a tojás sárgáját, és azzal is simára
keverjük.
A masszát a forró tejbe öntjük, folyamatos keverés mellett puding
állagúra főzzük. A tűzről levéve fokozatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét, és
a vajat (margarint).
Amíg picit hűl, a tepsi aljára teszünk egy réteg kekszet, ráöntjük a krémet, a tetejére pedig még egy sor kekszet.
Folyamatosan készíthető, nem kell hűteni, sem állni hagyni, kivéve, ha
tejszínhabot is szeretnénk rá. Ilyenkor a tepsiben hagyjuk kihűlni a krémet,
egy réteg növényi habot teszünk rá, és arra jön a felső keksz-sor.
Én a fogyasztás előtti nap készítem, hogy a kekszréteg átpuhuljon, és legyen idő a krémmel összeérni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm, hogy nálam jártál és azt is, hogy megosztod velem a véleményed.
Várlak szeretettel máskor is!
(:Betka:)