2023. ápr. 15.

Kekszes krémes - sütés nélkül

Ezt a bejegyzést az ünnepek előtt szerettem volna megírni, hátha valaki egyszerű receptet keres a vendégváráshoz, de mindig történt valami, és napról napra odázódott. Sebaj! Ez a nasi hétköznapra is remek választás, mi is így szerettünk bele egy baráti látogatás során 😊 

Tehát most receptet hoztam az egyik kedvenc édes sütinkről, ami tényleg gyorsan elkészül, sütni sem kell, és soha nem elég belőle egy adag. Egyértelmű, hogy a húsvéti asztalról sem hiányozhatott. A neten több verziója is elérhető, de mi biztos, hogy ennél maradunk.



Kekszes krémes (30x22-es tepsiben)

Hozzávalók:

1,5 csomag vaníliás puding

1 csomag Petit Beurre keksz

2 tojás sárgája (+a felvert fehérje)

7 evőkanál cukor

1 evőkanál liszt

5 gr zselatin

7,5 dl tej

12,5 dkg vaj, vagy margarin

 

Elkészítés:

A vajat és a tojás fehérjét félretesszük, ezt majd a főtt krémbe tesszük, a végén.

 

Kb. 6 dl tejet felforrósítunk, a száraz hozzávalókat összekeverjük, felöntjük a maradék (kb. 1,5 dl) tejjel, majd beletesszük a tojás sárgáját, és azzal is simára keverjük.

A masszát a forró tejbe öntjük, folyamatos keverés mellett puding állagúra főzzük. A tűzről levéve fokozatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét, és a vajat (margarint).

Amíg picit hűl, a tepsi aljára teszünk egy réteg kekszet, ráöntjük a krémet, a tetejére pedig még egy sor kekszet.

Folyamatosan készíthető, nem kell hűteni, sem állni hagyni, kivéve, ha tejszínhabot is szeretnénk rá. Ilyenkor a tepsiben hagyjuk kihűlni a krémet, egy réteg növényi habot teszünk rá, és arra jön a felső keksz-sor.

Én a fogyasztás előtti nap készítem, hogy a kekszréteg átpuhuljon, és legyen idő a krémmel összeérni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy nálam jártál és azt is, hogy megosztod velem a véleményed.
Várlak szeretettel máskor is!
(:Betka:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...