2013. aug. 7.

Mindenkinek jár egy :) ...avagy kilenc torta története

Néhány hónap alatt családunk négy tagja is kerek számot ír az életkorához, de nagy szomorúságomra nem volt időm akkor tortát sütni nekik. Persze a köszöntések nem maradtak el, ám ez a tény nem hagyta a lelkemet. Ilyen eseményre csak tízévente kerül sor, jelentős forduló........... szerintem.

Úgy emlékszem áprilisban fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy ezen a családi "bulin" többen kapjanak tortát, mint ahányan várják. Nem volt egyszerű úgy készülni, hogy ne lepleződjön le a turpisság, és a nagy hőség sem kedvezett, de megérte. Ez volt életem legjobban sikerült meglepetése.

Hivatalosan most három ünnepeltünk volt, az ő tortájuk kérés szerint készült: 

Citromos Hello Kitty - jó sokat küszködtem a 38 fokban, míg a cicus minden porcikája a helyén maradt. A massza nagyon gyorsan lágyult, deformálódott ezért többször is hűtőbe kellett tennem a formázás során.
Ezeket a dagonyázó malacokat a csupacsoki tortával elsőszülöttem kérte. Azonnal beleszeretett, mikor a neten meglátta. Sokan elkészítették már, és persze ettől sokkal szebben is, de a család tetszését maradéktalanul elnyerte.


Összetartozós oroszkrémtorta párban - jó sok lepkét "firkáltam" de a csodás csokidíszekből végül ennyivel kellett beérnem, a többiek a meleg miatt megadták magukat :(.


A néhány X-es " társaság" pót tortái:
Netről vett ötlet a virágcsokor és a csésze - mindkettő kávékrémmel töltveLeendő karosszéria lakatosnak - mini feketeerdő tortaNagy ho-ho-horgásznak - a harcsa eléggé mókás lett, de elérte a célját: visszaidézte a 130 cm-es hal kifogását :o)
+1 mini torta a Smarties rajongónak - csak úgyKisebbik gyerkőcöm volt az egyetlen segítőm és cinkosom - ő volt az egyedüli, akinek pontosan a szülinapjára tudtam tortát sütni :). A tojás- és tejszínhab elkészítésében utánozhatatlanul profi, de segített a kisebb torták töltésében és a tejszínesek külső átkenésében, habos díszítésében is. Nélküle nem sikerülhetett volna ez a meglepetés.
Ha nem kellett volna titkolózva készíteni, minden bizonnyal sokkal precízebb torták készültek volna, de két nap alatt talán nem is rossz eredmény egy "kocatortástól" :o)) 

A család meglepődött, a hangulat fergeteges volt, és ez a legfontosabb.


9 megjegyzés:

 1. Wow! these are gorgeous Betka.

  Donna x

  VálaszTörlés
 2. Betka! Lenyűgöztél! Ezek fenomenálisak! Nem is tudom melyik a kedvencem! A csészét is nagyon szeretem, a virágosat is, a malackás is irtó jó lett! Ja és a csoki pillangókért meg egyenesen oda vagyok!!! :) Többször kellene sütnöd! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Dóri :) Nekem is ezek az elsődleges szívcsücskök :o))

   Törlés
 3. Wow! your cakes gorgeous. I bet it tasted very nice too!! :-))

  VálaszTörlés
 4. Nagyon mutatósak és már meg is kívántam őket,mert biztos ilyen finomak is :-) Én is szeretek sütni de ezek felülmúlnak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Edit :) A család szerint jól sikerültek ;o)

   Törlés
 5. Azta mindenit! :-) Teljesen odavagyok! Szuper mindegyik, de nekem a csipke csokipillangók tetszenek a legjobban! :-)

  VálaszTörlés
 6. Wow, wow wow!!! these all look gorgeous Betka... what amazing creations you have made... I bet they tasted very yummy!!
  Hope you are well hun
  Hugs Sue xx

  VálaszTörlés
 7. OMG Betka these look absolutely beautiful and delicious I don't think I would want to eat them the designs look amazing they look just too good to eat.
  hugs
  lorraine x

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy nálam jártál és azt is, hogy megosztod velem a véleményed.
Várlak szeretettel máskor is!
(:Betka:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...