Ezeket a finom kakaós csigákat tegnap reggelire készítettem és még forrón elfogyott jónéhány, de persze maradt a mai tízóraira is.
Meg kell jegyeznem, hogy most is ugyanolyan puha, foszlós, mint frissen.
Kettőt megmentettem, ez volt a mai reggelim ("kicsit" sötét volt még, amikor lefotóztam :) )
Elkészítése
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg porcukor
- 1 dl olaj
- 3,5 dl langyos tej
- csipetnyi só
Töltelék:
- 15 dkg lágy vaj
- 10 dkg porcukor
- 4 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor (én Szerencsit használtam)
Leöntéshez:
- 1 dl tej
- 2 dkg vaj
A tészta hozzávalóit és a felfuttatott élesztőt tálba tesszük, alaposan összedolgozzuk és kb. 1 óráig letakarva meleg helyre tesszük.
Amíg a tészta kel, a lágy vajat, porcukrot és kakaóport alaposan elkeverjük, ez lesz a töltelék.
A duplájára kelt tésztát, kb. 60x30 cm-es lappá nyújtjuk, megkenjük a kakaós masszával, egyenletesen feltekerjük és éles késsel kb. 3 cm-es szeletekre vágjuk (20 db).
A csigákat sütőpapíros tepsiben 30 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Légkeverés mellett egyszerre két tepsit is tehetünk a sütőbe, én ilyenkor 200 fokon sütöm és lelocsolás után megcserélem a tepsiket (alsó kerül felülre).
Több recept itt
Több recept itt
Úr Isten de jól néz ki! Kár,hogy én nem ehetek hagyományos lisztből :-( Nagyon ügyes vagy Betka!
VálaszTörlésDe jól néz ki! Biztosan fincsi volt!
VálaszTörlésOoooo Betka those chocolate snails look so tempting, I am licking my lips, lol, bet they tasted as good as they look.
VálaszTörlésHugs
Lorraine x