2011. okt. 24.

Fincsi :))

Ezeket a finom kakaós csigákat tegnap reggelire készítettem és még forrón elfogyott jónéhány, de persze maradt a mai tízóraira is.
Meg kell jegyeznem, hogy most is ugyanolyan puha, foszlós, mint frissen.
Kettőt megmentettem, ez volt a mai reggelim ("kicsit" sötét volt még, amikor lefotóztam :) )





Elkészítése

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 7 dkg porcukor
  • 1 dl olaj
  • 3,5 dl langyos tej
  • csipetnyi só

Töltelék:

  • 15 dkg lágy vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 4 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor (én Szerencsit használtam)

Leöntéshez:

  • 1 dl tej
  • 2 dkg vaj

A tészta hozzávalóit és a felfuttatott élesztőt tálba tesszük, alaposan összedolgozzuk és  kb. 1 óráig letakarva meleg helyre tesszük.
Amíg a tészta kel, a lágy vajat, porcukrot és kakaóport alaposan elkeverjük, ez lesz a töltelék.

A duplájára kelt tésztát, kb. 60x30 cm-es lappá nyújtjuk, megkenjük a kakaós masszával, egyenletesen feltekerjük és éles késsel kb. 3 cm-es szeletekre vágjuk (20 db).



A csigákat sütőpapíros tepsiben 30 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.


Félidőben (15 perc)  vajjal összeforrósított tejet öntözünk a csigákra, hogy puhák maradjanak és így sütjük őket készre.

Légkeverés mellett egyszerre két tepsit is tehetünk a sütőbe, én ilyenkor 200 fokon sütöm és lelocsolás után megcserélem a tepsiket (alsó kerül felülre).

Több recept itt 

3 megjegyzés:

  1. Úr Isten de jól néz ki! Kár,hogy én nem ehetek hagyományos lisztből :-( Nagyon ügyes vagy Betka!

    VálaszTörlés
  2. De jól néz ki! Biztosan fincsi volt!

    VálaszTörlés
  3. Ooooo Betka those chocolate snails look so tempting, I am licking my lips, lol, bet they tasted as good as they look.
    Hugs
    Lorraine x

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy nálam jártál és azt is, hogy megosztod velem a véleményed.
Várlak szeretettel máskor is!
(:Betka:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...