Amióta lelkes olvasója vagyok néhány gasztro blognak, családom legnagyobb örömére újabb és újabb recepteket próbálok ki. Sokszor mire eszembe jut, hogy dokumentáljam, már hírmondója sem maradt.
Ez a hamis marcipán kocka Citromhab oldaláról való és receptje bekerült a sütés nélküli desszertjeink füzetébe. Először csak féladagot készítettem de népszerűségét látva rájöttem, valóban szükséges az alább feltüntetett mennyiség.
Én a masszákat (sima és kakaós) külön gyúrtam be, de természetesen lehet egyszerre is és csak azután ízesíteni külön-külön.
Hozzávalók:
"Sima" massza:
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
1 üveg (38 ml) színtelen mandula aroma, vagy ízlés szerint mandulalikőr
kb. 1,5 dl tej
Kakaós massza:
50 dkg darált keksz20 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
1 üveg (38 ml) rum aroma, vagy ízlés szerint igazi rum
kb. 1,5 dl tej
Bevonat:
10 dkg csokoládé
1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, így kapunk egy sima kekszes és egy kakaós masszát. Mindkettőt kettéosztjuk (így lett két sima és két kakaós gombócunk)
A hozzávalókat összegyúrjuk, így kapunk egy sima kekszes és egy kakaós masszát. Mindkettőt kettéosztjuk (így lett két sima és két kakaós gombócunk)
Porcukorral hintett deszkán négy egyforma lapot nyújtunk, egymásra rétegezzük őket és együtt még nyújtunk rajtuk egy kicsit, hogy jól összetapadjanak.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzáöntjük az olajat, hogy "vékonyabb" legyen és könnyebben terüljön, majd rásimítjuk a süti tetejére.
Legalább egy éjszakát érdemes pihentetni, mielőtt felszeleteljük, hogy összeérjenek az ízei.
Ez nem a reklám helye, de ilyen aromát használtam.
Nálunk bevált.
A kakaós masszába mennyi kakaót tettél?
VálaszTörlés