2012. júl. 25.

Káposztás csiga leveles tésztából

A hűvös idő épp megfelelő egy kis sütögetésre :o)) és aki kedveli a leveles tésztát és a káposztás dolgokat, nem fog csalódni. Elkészítése nagyon egyszerű (mint a kakaós csiga), bár a töltelék és a tészta elkészítése miatt időigényes. 



 FONTOS!
  • Idei friss káposztát nem érdemes felhasználni, mert a levelei nagyon lazák és nagy a víztartalma
  • Aki nagyon finom hajtogatott leveles tésztára vágyik, Tünde receptjét próbálja ki.



Így készül:  
  1. A fejes káposztát lereszeljük (torzsa nélkül), lesózzuk és 15-20 perc pihentetés után alaposan kinyomkodjuk a levét
  2. Egy nagyobb teflonserpenyőben zsiradékon egyenletesen megpirítjuk, ízlés szerint borsozzuk
  3. A leveles tésztát hűtőből kivéve kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk és ráterítjük a kihűlt  káposztás tölteléket
  4. Nem túl szorosra feltekerjük a tésztát és 2 cm-es szeletekre vágjuk
  5. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk, előmelegített sütőben 220 fokon 15-20 perc alatt sütjük






2 megjegyzés:

Köszönöm, hogy nálam jártál és azt is, hogy megosztod velem a véleményed.
Várlak szeretettel máskor is!
(:Betka:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...