A hűvös idő épp megfelelő egy kis sütögetésre :o)) és aki kedveli a leveles tésztát és a káposztás dolgokat, nem fog csalódni. Elkészítése nagyon egyszerű (mint a kakaós csiga), bár a töltelék és a tészta elkészítése miatt időigényes.
FONTOS!
- Idei friss káposztát nem érdemes felhasználni, mert a levelei nagyon lazák és nagy a víztartalma
- Aki nagyon finom hajtogatott leveles tésztára vágyik, Tünde receptjét próbálja ki.
Így készül:
- A fejes káposztát lereszeljük (torzsa nélkül), lesózzuk és 15-20 perc pihentetés után alaposan kinyomkodjuk a levét
- Egy nagyobb teflonserpenyőben zsiradékon egyenletesen megpirítjuk, ízlés szerint borsozzuk
- A leveles tésztát hűtőből kivéve kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk és ráterítjük a kihűlt káposztás tölteléket
- Nem túl szorosra feltekerjük a tésztát és 2 cm-es szeletekre vágjuk
- A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk, előmelegített sütőben 220 fokon 15-20 perc alatt sütjük
Simply delicious hun :o)
VálaszTörlésbig hugs Vicky xx
Ooh! Betka, these look yummy.
VálaszTörlésDonna x