Az ünnep előtt nézelődve, több blogon is láttam húsvéti töltött kalácsot. Gusztusos, praktikus és mivel a cipóban sült csülök az egyik kedvencünk, gondoltam alkalomadtán ez is megér egy próbálkozást. Mondjuk jövőre.
Nem bírtam addig várni. Eléggé foglalkoztatott a dolog, így hirtelen nekibuzdulva nekiláttam. Nem követtem senki receptjét, inkább készítettem egy adag pékkifli tésztát és megtöltöttem azzal, ami húsvétkor egyébként is az asztalra kerül.
Így készült:
A tésztát este bedagasztottam, kelesztés után hat egyforma cipót formáztam és lisztezett tálcán, lefóliázva hűtőbe tettem éjszakára. Előkészítettem a belevalókat is, reggel csak tölteni és sütni kellett.
Reggel:A cipókat még hidegen kb. 3 mm vékony körökké nyújtottam, és megkentem majonézes tormával.
A töltelék: füstölt-főtt sonkakockák, kemény tojás csíkok, némi csípős zöld paprika és apróra vágott vöröshagyma (szerintem újhagymával még ízletesebb lehet).
A tészta szélét négy oldalról összefogtam és a széleket egymáshoz nyomkodtam, olyan lett, mint egy zárt boríték.
Minden batyut "hasra" fektettem, hogy véletlenül se nyíljanak ki sütés közben és kb. 20 percig pihentek így a sütőpapíros tepsiben, majd megkentem a tetejüket egy felvert tojással és 200 fokos sütőbe tettem őket.
25 perc sütés után belülről.
Mire a család kelt, asztalon volt az ízletes reggeli.
Így készült:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csapott evőkanál só
- 1 teáskanál kristálycukor
- 3 dl víz
- 1 dl olaj
- 1dl langyos tej
A tésztát este bedagasztottam, kelesztés után hat egyforma cipót formáztam és lisztezett tálcán, lefóliázva hűtőbe tettem éjszakára. Előkészítettem a belevalókat is, reggel csak tölteni és sütni kellett.
Reggel:A cipókat még hidegen kb. 3 mm vékony körökké nyújtottam, és megkentem majonézes tormával.
A töltelék: füstölt-főtt sonkakockák, kemény tojás csíkok, némi csípős zöld paprika és apróra vágott vöröshagyma (szerintem újhagymával még ízletesebb lehet).
A tészta szélét négy oldalról összefogtam és a széleket egymáshoz nyomkodtam, olyan lett, mint egy zárt boríték.
Ooh! Betka, this looks so yummy.
VálaszTörlésDonna x
Jól néz ki! Olyan harapnivaló :)
VálaszTörlésKöszi! Valóban az :O)
TörlésNagyon jól néz ki, a tészta receptjét is elárulod?
VálaszTörlésHa a szövegben rákattintasz a piros "pékkifli" szóra, vagy jobb oldalt fent a "Receptek"-re, ott a recept :O).
TörlésNálam nem piros az a piros, most, hogy felhívtad rá a figyelmem, látom, de magamtól nem találtam rá, pedig kerestem!!! :-) Köszi!!!
TörlésÚgy látom ez a "piros" dolog csak a Chrome-ban működik, úgyhogy inkább beírtam a receptet. Köszönöm, hogy szóltál! :O)
Törlés